2012-12-11

Manifest de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

MANIFEST DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI DE LA VALL D'HEBRONEls treballadors i treballadores  del l'hospital del Vall d'Hebron volem manifestar el nostre desacord amb les mesures de reducció del pressupost, i que afecten cada cop més  als serveis bàsics de la població.

La disminució mantinguda del pressupost  en el àmbit sanitari,pot donar lloc a una notòria pèrdua de la qualitat assistencial, i pot afectar a la salut de la ciutadania, que  actualment  ja està patint endarreriments injustificables en probes diagnòstiques, en intervencions quirúrgiques  i en les programacions de consultes externes.

Durant els últims dos anys :
S'ha disminuït considerablement el nombre d’intervencions quirúrgiques /any degut al  tancament de quiròfans de tarda, per estalviar despeses de personal.
S'ha incrementat  el nombre de pacients en llista d'espera
S'han fet  tancaments  perllongats de plantes  d'hospitalització, i llits d'unitats de crítics i s'han tancat de forma permanent llits d'hospitalització.
S'ha  generat una saturació constant del Servei d’Urgències.
S'ha retallat  la despesa de la farmàcia ambulatòria  hospitalària.

També hi ha hagut repercussió en el àmbit laboral, objectivant-se una disminució de la  plantilla de de l'hospital, diverses retallades salarials, retirada de la ajuda del fons social, desaparició del complement del menjador laboral i la pràctica desaparició imminent de l'Escola Bressol.
Pensem que el prestigi del nostre Hospital, considerat de referència en el nostre país de diverses patologies greus (lesionats medul·lars,  patologia congènita cardíaca,  patologia obstètrica de risc,  patologia cerebral vascular, ortopèdia infantil,  cremats crítics,  transplantament pulmonar, renal i hepàtic infantil, osteotomia pelviana en displàsies de maluc de l'adult i  tumors orbitaris), l’elevat terciarisme i la complexitat de bona part dels processos que atenem,obliga a planificar amb màxima  prudència qualsevol decisió relativa a la disminució del seu pressupost i de  la seva activitat assistencial.


Per tots aquests motius la Junta de Personal demana que s'aturin immediatament  les mesures  que poden posar en perill  el dret a la salut de la població, i exigeix recuperar l’activitat assistencial per tal de poder oferir una  sanitat pública de qualitat . Per reforçar la nostre petició, avui es farà  una jornada de protesta de 24 hores, per la defensa d’una Sanitat Pública i de qualitat.


Us demanem doncs, l’adhesió  en forma de signatura, a aquest manifest.Junta de Personal de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
Barcelona, 12 de desembre 2012